MOJE SANKTUARIUM

MOJE SANKTUARIUM

Łączna liczba wyświetleń

piątek, 22 czerwca 2012

Pstrąg bez panierki

Witam wszystkich bardzo serdecznie w dość słoneczny piątek. A oto moja propozycja na szybki, piątkowy obiad: pstrąg z warzywami.
Składniki:
średniej wielkości wypatroszony pstrąg
oliwa z oliwek
sól,pieprz, rozmaryn
brokuły
marchewka lub inne warzywa wg uznania.
Rozgrzaną patelnię teflonową lub ceramiczną wysmarowac oliwą , włożyć doprawionego pstrąga i przykryć. Smażyć z obu stron aż będzie miękki. W trakcie smażenia można dolac troche oliwy. Możemy też pstraga upiec w piekarniku, wówczas pod koniec pieczenia posmarować go masłem czosnkowym. Brokuły lekko obgotować w osolonej wodzie, marchewkę przysmażyć na oliwie razem z pstragiem.
Smacznego:))))))