Witam wszystkich bardzo serdecznie w dość słoneczny piątek. A oto moja propozycja na szybki, piątkowy obiad: pstrąg z warzywami.
Składniki:
średniej wielkości wypatroszony pstrąg
oliwa z oliwek
sól,pieprz, rozmaryn
brokuły
marchewka lub inne warzywa wg uznania.
Rozgrzaną patelnię teflonową lub ceramiczną wysmarowac oliwą , włożyć doprawionego pstrąga i przykryć. Smażyć z obu stron aż będzie miękki. W trakcie smażenia można dolac troche oliwy. Możemy też pstraga upiec w piekarniku, wówczas pod koniec pieczenia posmarować go masłem czosnkowym. Brokuły lekko obgotować w osolonej wodzie, marchewkę przysmażyć na oliwie razem z pstragiem.
Smacznego:))))))
Ależ pysznie, uwielbiam takie rybki...zwykle z mężaem jeżdzimy nad pobliski zalew, ale myslę, że zrobiona samemu będzie smaczniejsza i taNsza przede wszystkim;)))
OdpowiedzUsuńDziękuję za przepisik;)
Pozdrawiam
Uwielbiam pstrąga tęczowego!!!!
OdpowiedzUsuńJa robię w folii aluminiowej w piekarniku, daję masełko, czosnek i masę ziół.
Ale na patelni nie próbowałam!!
Mam jakąś rybkę zamrożoną, no ale dziś to tylko na zupę mnie stać.
Dzięki za pomysł, na pewno skorzystam!!
Ah!!! Smacznego!
Dziewczyny spróbujcie pstraga bez folii z piekarnika jest zupełnie inny niż z folii. We folii jest bardziej ugotowany a bez ma przypieczona skórkę...pycha:))
OdpowiedzUsuńja ost 5 minut odsłaniam, to się troszkę przypieka. Spróbuję a jak!!
UsuńHmm zjadłabym taką rybkę :)
OdpowiedzUsuńpstrąga to bym z chęcią skosztowała:)
OdpowiedzUsuńPstrągi są pyszne!!!!ale się głodna zrobiłam:)pozdrowionka:)
OdpowiedzUsuńlubię rybki :) a te warzywa no pyszności i samo zdrowie :)
OdpowiedzUsuńolejku jeszcze nie próbowałam, dam znać za jakis czas jak się spisał :)
Ciekawy przepis dałaś na pstrąga !!! Wygląda apetycznie i zachęcająco!!! Muszę spróbować bo rybki uwielbiam :))))Miłego dnia
OdpowiedzUsuńwygląda bardzo apetycznie... i zdrowo;) pozdrawiam ciepło
OdpowiedzUsuń.(?).☼(▒)(▒)) Serdecznie
OdpowiedzUsuń..(▒)(▒)۰̮̑●̮̑۰(▒) pozdrawiam!
(▒)۰̮̑●̮̑۰(▒)(▒) Życzę dnia
..(▒)(▒)) pełnego radości
╔║═╗║ i pogodnych myśli..
║╚═║╝
dziękuję za odwiedziny i dałam do obserwacji blog też ciekawy blog.Miłej niedzieli.
OdpowiedzUsuńDziękuję za odwiedziny :)
OdpowiedzUsuńPstrąg wygląda pysznie. Jeszcze nie jadłam takiej ryby ale jak wpadnie mi w ręce to wykorzystam Twój sposób przyrządzania.
Ostatnio poczynilam postepy poniewaz przygotowalam pierwszy raz lososia. Czas na pstraga. Musze sie odwazyc :)
OdpowiedzUsuńMniam...aż zgłodniałam...a tu jeszcze do 16stej w pracy
OdpowiedzUsuń